Advertisement

Autorët

Bashkoju ekipit!

Keni pasion shkrimin e artikujve? Dëshironi te flisni për temat që dashuroni? Na dërgoni kerkesën tuaj me email duke klikuar më poshtë.

Eduart Ndreu

Lindur në Rrëshen/Mirditë. Kam jetuar 19 vjet në Athinë. Në vitin 2016 kam ardhur në Suedi. Jetoj në Nässjö.

Arian Davidhi

Lindur në Lushnjë. Pasi mbaroj dhe shkollën e mesme të përgjithshme, në vitin 1995-96 kryej shërbimin ushtarak në Tiranë në repartin e forcave speciale “Komando”. Detyrat telegrafist ne togen e ndërlidhjes, përkthyes i autorizuar i anglishtes  në stërvitje të përbashkëta me USA marinës force. Adjutant i komandantit të shkollës së oficerave.
1998 -2018 emigroj për në Greqi, Athinë ku do studioj dhe punoj për afro 20 vjet. Fillimisht në Greqi studioj dhe çertifikoj , gjuhën angleze edhe gjuhën greke si gjuhë të dytë deri në nivelin C1( Michighan University)  ne  Hellenic American Union. Aty vazhdoj edhe seminaret si mësues i anglishtes në vitin 2004 për 6 muaj. Paralelisht kryej edhe mësimet e para ne Windows dhe Microsoft office.
Në vitin 2013-2016 kryej studimet si teknik i rrjeteve kompjuterike dhe telekomunikacionesh në IEK AKMI Athinë.
Në 2018 shperngulem për në Stockholm Suedi, ku punoj në sektorin e transportit . Kryej edhe studimet SFI(svenska språket för invandrare). Pas kësaj vazhdoj studimet e gjuhës suedeze në Komvux Södertälje në nivelin SAS (Svenska som andraspråk)