Certifikata e dixhitale e vaksinimit qe njihet nga Komuniteti Europian eshte ne dispozicion per ata qe kan numer personal, duke perjashtuar te sapoardhurit, studentet dhe disa kategori te tjera kryesisht te banoreve te huaj. Qëllimi i certifikatës dixhitale të BE-së për të lehtësuar udhëtimet brenda Evropës. Por jini te vetedijshem se i takon secilit individ të zbuloj se çfarë vlen ose çfarë kerkohet ne lidhje me restriksionet në vendin kudo udhëtoni.
Katër hapa për të marrë provën tuaj dixhitale:
Keto jane hapat përpara se të keni provën tuaj dixhitale në celularin, kompjuterin ose tabletën tuaj.
Identifikohuni me identifikimin elektronik BANK ID në www.covidbevis.se
Klicka på Hämta ditt vaccinationsbevis.– Klikoni per te marre deshmin e vaksinimit
Logga in med din e‑legitimation.– Beni log in duke miratuar me Bank ID
Spara eller skriv ut beviset.– Ruajeni ose printoni certifikaten.
Visa upp QR‑koden som finns i beviset i samband med id‑kontroll.– Tregojeni Kodin-QR (katrorin lart majtas) si deshmi se bashku me pasaporten tuaj.

Fillimisht duhet qe te vaksinoheni per te marre kete certifikate. Brenda shtatë ditëve, vaksinimi raportohet në Regjistrin Kombëtar të Vaksinimit.

Pasi të keni marrë certifikatën, ajo do ju dërgohet automatikisht në kutinë tuaj postare dixhitale, nëse e keni aktivizuar (Digimail).
Dhe keshtu certifikata eshte gati per perdorim. Mos harroni të informoheni per rregullat që vlejnë për destinacionin tuaj.
Duhen disa ditë (maksimumi shtatë ditë) pas vaksinimit para se të mund të merrni çertifikatën tuaj të vaksinimit. Kjo sepse personi që ka kryer vaksinimin duhet të ketë kohë për të futur informacionin në Regjistrin Kombëtar të Vaksinimit

Rezultatet e testit për covid-19
Që nga fillimi, vetëm dëshmia e vaksinimit kundër covid-19 përfshihet në shërbimin dixhital Covidbevis. Më vone, në fillim të Gushtit, është gjithashtu e mundur të merrni prova se keni një test negativ covid-19 dhe se keni pasur sëmundjen me një të ashtuquajtur certifikatë shërimi.
Autoriteti i e-shëndetit, autoriteti për administrimin dixhital (DIGG) dhe autoriteti i shëndetit publik bashkëpunojnë në emër të qeverisë.
Shërbimi elektronik bazohet në rregulloren e ardhshme të BE-së mbi çertifikatën dixhitale të BE-së. .
Kjo certifikate( Covidbevis ) është falas.