Kërkesat për te qen resident gjate kohes se studimeve në Suedi shfuqizohet.


Agjencia Suedeze e Migracionit heq kërkesën që të paktën gjysma e studimeve duhet të zhvillohen në kampus, që do të thotë që studentët e huaj mund të marrin një leje qëndrimi për arsimin e lartë edhe nëse shumica e mësimdhënies zhvillohet në distancë, raporton Radio Suedeze Ekot.

Interior view of Stockholm Public Library. photo by Marcus Hansson. Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
  • Ndryshimet vijnë tani kur shohim se ka nevojë për informacion, në mënyrë që të dy ne dhe universitetet të mund të përgatitemi për numrin e madh të rasteve që do të vijnë gjatë kësaj vere“, thotë Frederik Abbemo, komunikues për shtyp në Bordin Suedez të Migracionit.

Studentët jashtë BE-së kanë nevojë për një leje qëndrimi për të studiuar në Suedi për një periudhë më të gjatë se tre muaj, dhe normalisht kërkohet të studiojnë me kohë të plotë në vend në kampus. Për shkak të pandemisë, kërkesa u ndryshua vitin e kaluar, në mënyrë që të mjaftonte nëse të paktën gjysma e studimeve do të ndodhte në vend. Por tani kërkesa është shfuqizuar plotësisht.

Agjencia Suedeze e Migracionit