Credits: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se

Me iniciativën e tij të para këshillimit të trafikut të stafit, Daniel Helldén (MP) në Stokholm, vendosi që nuk do të lejohet drejtimi i automjeteve me karburant në rrugët e qytetit nga viti 2030.

Kjo iniciative do zbatohet per te arritur qellimin e pergjysmimit te gazrave qe prodhohen nga automjetet me qe perdorin karburante fosile. Kjo ndalese do jete per te gjitha automjete private edhe te transportit me perjashtim te automjeteve elektrike.

Ky vendim u be publik te enjten ne 25/3 nga Daniel Hellden. Por problem shqetesues eshte qe rrjeti ekzistues i pikave te karikimit te automjeteve elektrike nuk mjafton per te gjitha automjetet ne Stockholm. Nevojiten rreth 35 000 pika te tilla perpara se te zbatohet ky vendim deri ne 2030. Rrjeti elektrik dhe stacionet e karikimit te automjeteve do financohen nga Elllevio. Parate per kete investim do te mblidhen nga shtimi i taksave te banoreve te Stokholmit.

Partia e Gjelbër nder te tjera ka ne programin e saj keto synime:

Partia e Gjelbër dëshiron të ndërtojë qytete ku ne mund të ecim më lehtë, të biçikletojmë dhe të marrim transport publik. Biçikleta është e qetë – dhe e mirë për shëndetin dhe mjedisin. Ne duam të ndërtojmë shtigje të ciklizmit me shpejtësi të lartë dhe të ndërtojmë rrjetin rajonal të ciklit në një rrjet kombëtar të shtigjeve të çiklizmit. Me korsi biçikletash më të mira dhe më shumë biçikleta elektrike, do të jetë më e lehtë të zgjedhësh biçikletën përpara makinës.

Më shumë transport publik

Në Suedi, ne duam të zhvillojmë transportin publik në të gjithë vendin dhe të prezantojmë një sistem kombëtar të biletave në mënyrë që të mund të udhëtoni pa probleme, pavarësisht se ku udhëtoni në vend. Qëllimi ynë është të dyfishojmë pjesën e transportit publik në udhëtime.

Më shumë trena

Trenat duhet të lëvizin shpejt, shpesh, dhe në kohë. Ne duam ta lidhim Suedinë me trena, ashtu si vendet anëtare të BE-së. Ne duam të ndërtojmë një hekurudhë të re për trenat me shpejtësi të lartë, të azhurnojmë dhe zgjerojmë hekurudhën aktuale dhe të rregullojmë trenat e natës nga Suedia në Evropë.

Fluturime më të pakta.

Ne kemi futur një taksë klimatike për fluturimet në Suedi. Tani ne duam të porosisim Swedavia në pronësi të shtetit për të punuar për udhëtime ajrore të reduktuara. Ne duam që aeroportet të fusin tarifa të mbingarkesës, të cilat mund të rrisin çmimin e fluturimeve të udhëtarëve dhe të biznesit. Ne gjithashtu duam që reklamat për udhëtimet ajrore të informojnë për ndikimin klimatik të aviacionit.

Ne duam që BE të vendosë një taksë mbi karburantin e aviacionit, si taksën e energjisë ashtu edhe taksën e dioksidit të karbonit, për të gjitha udhëtimet ajrore brenda Evropës. Sot, aviacioni përjashtohet nga një taksë e tillë dhe ne mendojmë se është e gabuar.

Më shumë makinë elektrike dhe karburant të rinovueshëm

Varësia nga një makinë nuk duhet të nënkuptojë varësi nga benzina dhe nafta. Aty ku makina është e nevojshme, ajo duhet të jetë në gjendje të karikohet me energji elektrike ose të furnizohet me karburant të rinovueshëm që prodhohet në një mënyrë të qëndrueshme dhe të denjë.

Ne duam të ndërtojmë më shumë stacione karikimi dhe të investojmë në biokarburantet në të gjithë vendin. Me ne në qeveri, makinat elektrike do të jenë më të lira. Në 2030, ne duam që pika e fundit e karburantit fosil për trafikun rrugor të shitet në Suedi dhe që vendet e tjera anëtare të BE të ndjekin shembullin e Suedi

Ne duam që mallrat në distanca të gjata të zhvendosen me tren dhe transport në vend se me kamionë në rrugë. Çdo kamion vesh rreth një mijë herë më shumë në rrugë sesa një makinë, kështu që ne duam të vendosim një taksë të veshjes së rrugës për kamionët.

Me linja të reja bagazhi për trenat me shpejtësi të lartë, ne gjithashtu mund të lehtësojmë linjat ekzistuese dhe të jemi në gjendje të marrim më shumë mallra në hekurudhë.

Më pak transporte të panevojshme

Shumë transporte mund të shmangen përmes planifikimit më të mirë të shoqërisë dhe transporteve. Ne duam të shohim më shumë shërbime lokale në fshat dhe qendra më të gjalla në qytetet tona, në vend të qendrave gjigante tregtare përgjatë autostradave. Shumë udhëtime biznesi mund të zëvendësohen me takime dixhitale dhe koha e udhëtimit për në punë mund të shkurtohet me transport publik të zhvilluar dhe planifikim më të mirë të zonave të reja të banimit dhe zyrave.

Zona pa makina

Zonat pa makina përreth shkollave dhe shpejtësia e ulët në rrugët në qytet do të thotë që më shumë fëmijë mund të shkojnë në shkollë në vend që të udhetojne me mjet.