Rejält med snö på ingång i norr. Arkivbild.

Sonte një zonë e madhe dëbore tërheq pjesë të mëdha të Norrlandit jugor. SMHI ka lëshuar një rrezik të sasive të mëdha të borës në të gjithë zonën, thotë Sofia Söderberg, meteorologe në detyrë:

– Duket sikur mund të jetë një reshje bore që mund ta kompensojë atë. Ju me siguri duhet të jeni të përgatitur për dy decimetra në kombinim me erën e freskët që mund të japë shtrëngime të borës.

Suedia Jugore nuk duket se preket ende nga reshjet e pritshme. Sidoqoftë, sipas Sofia Söderberg, është lëshuar një paralajmërim i klasës 1 për G northerntaland të veriut, Svealand, Norrland më të jugut dhe Gotland. Atëherë po fryn moti.

– Në gjysmën e jugut, ekziston rreziku i shpërthimeve shumë të forta. Degët dhe pemët individuale mund të prishen dhe mund të ketë probleme për automjetet e larta.

  • Duket sikur mund të jetë një reshje bore që mund ta kompensojë atë. Ju me siguri duhet të jeni të përgatitur për dy decimetra në kombinim me erën e freskët që mund të japë shtrëngime të borës.
  • Suedia Jugore nuk duket se preket ende nga reshjet e pritshme. …
  • Në gjysmën e jugut, ekziston rreziku i shpërthimeve shumë të forta.