Gymnasieskolor, högskolor, universitet och vuxenutbildningar kan stängas igen.

Ministrja e Arsimit Anna Ekström ka mbajtur një konferencë për shtyp në lidhje me fillimin e shkollës.

Ministrja e Arsimit hapet për mësimin në distancë pas festave të Krishtlindjes.

Semestri pranveror nënkuptonte kryesisht studime në shtëpi për studentët e shkollave të mesme dhe studentët e vendit.

Kur situata e infeksionit është përkeqësuar me shpejtësi, e njëjta zgjidhje mund të bëhet e rëndësishme përsëri pas pushimeve të Krishtlindjeve.

  • Pandemia nuk merr parasysh Krishtlindjet ose festat e tjera, thotë Ministrja e Arsimit Anna Ekström (S).

Në mars, një pjesë e madhe e shkollave të mesme të larta të vendit, kolegjeve, universiteteve dhe arsimit për të rritur shkëmbyen studime në shkollë për mësimin në distancë për të zvogëluar përhapjen e infeksionit. Kështu dukej në shumë vende derisa semestri mbaroi në qershor.

Kur filluan semestrat e vjeshtës, shkollat ​​ishin përsëri të hapura. Ndërsa përhapja e infeksionit tani është ngritur në qiell në kohët e fundit, javët para Krishtlindjeve mund të jenë të fundit në një kohë të gjatë që nxënësit dhe studentët janë në vend.

Ministrja e Arsimit, Anna Ekström (SocDem), thekson se aktualisht nuk ka plane konkrete për mbylljen e shkollave, por që legjislacioni që u zbatua këtë pranverë mund të përdoret përsëri.

  • Dua që shkollat ​​të jenë të hapura, sa më të hapura aq më mirë. Por është një situatë serioze dhe ne jemi të përgatitur dhe ka një mundësi për të mbyllur shkollat, thotë ajo.

Vendimi nga qeveria mund të vijë shpejt dhe të hyjë në fuqi me një njoftim të shkurtër.

  • Mund të ndodhë brenda natës dhe të hyjë në fuqi ditën tjetër, kështu që mund të shkojë shumë shpejt, thotë ajo.

Nëse ndodh një mbyllje, Anna Ekström sheh disa probleme që mund të pasojnë.

  • Studentët humbin njohuritë, rreziku është i madh që të mos mësojë aq shumë. Eshtë keq për mirëqenien, abuzimi me fëmijët është rritur dhe shumë prej tyre janë keqësuar. Përveç kësaj, ushqimi në shkollë është vakt i vetëm që shumë njerëz marrin, thotë ajo.

Festa e ndryshme e Lucia

Me Lucia dhe diplomimet e shkollës disa javë larg, ajo i bën thirrje të gjithëve që të jenë tepër të kujdesshëm. Jo më pak në një mjedis shkollor.

  • Rekomandimet nuk duhet të keni koleksione. Ne nuk duam të shohim ndonjë tren Lucia me gjyshen, gjyshin dhe nënën dhe babanë, thotë ajo.

Gjatë vitit, disa mësues dhe staf parashkollor kanë dëshmuar se sa e vështirë mund të jetë të distancohesh nga puna e tyre dhe kanë treguar shqetësim se nuk po merren masa të mjaftueshme.

  • Jam i impresionuar me atë se sa njerëz në të vërtetë bëjnë maksimumin e një situate të vështirë. Unë me të vërtetë nuk dua të dëgjoj për shkollat ​​që detyrojnë mësuesit të ulen në takime të ngushta të stafit, thotë ajo.

Edhe gjatë pushimeve të Krishtlindjeve, ajo bën thirrje për kujdes dhe ndërveprim të reduktuar shoqëror.