Behöver du personal just nu? Då kan Arbetsförmedlingen hjälpa till! – Livsmedelsföretagen


A doni të maksimizoni shanset tuaja për të gjetur një punë në vitet e ardhshme? Këtu janë profesionet ku do të ketë mungesë më të madhe të fuqisë punëtore në të ardhmen.
Ka shumë gjëra që mund të jetë mirë të mbani në mend kur zgjidhni se me çfarë të punoni. Të fillosh nga interesat e tua, për shembull, shpesh është një fillim i mirë.

Profesione në nivel universiteti me shansin më të madh për një punë këtë vit dhe në pesë vjet.

 • Mamitë
 • Master i Shkencave në Inxhinieri
 • Mësues parashkollor
 • Infermierë universitarë
 • Doktor
 • Profesione të mësimdhënies
 • Zhvilluesi i softuerit dhe sistemit
 • Infermierë specialistë
 • Mësues specialë dhe edukatorë specialë
 • Analistë të sistemeve dhe arkitektë të IT-së

Profesione brenda niveleve të tjera të arsimit me shansin më të madh për një punë këtë vit dhe në pesë vjet

 • Shofer autobusi
 • Profesioni i elektricistit
 • Shefat e kuzhinierëve
 • Shofer kamioni
 • Instaluesit e makinerive dhe operatorët e makinave në punën me metal
 • Mekanikë të automjeteve dhe riparues të automjeteve
 • Saldator
 • Zdrukthëtarët dhe marangozët
 • Mekanikë të mirëmbajtjes dhe riparues makinerish
 • Ndihmës infermierë
 • Montues hidraulike

Mundësi të mira pune në kujdesin shëndetësor dhe shkollën

☑️ Gjatë pesë viteve të ardhshme, ne shohim një kërkesë të madhe për personel, veçanërisht në kujdesin shëndetësor, dhe në shkollën dhe sektorin e arsimit. Tashmë sot, ka një mungesë të fuqisë punëtore atje, dhe popullsia në rritje dhe plakja e Suedisë do të çojë në një kërkesë të madhe të vazhdueshme për këtë lloj profesioni, ka thënë Fredrik Mörtberg, analist i tregut të punës në Shërbimin Publik Suedez të Punësimit.

Do të ketë gjithashtu mundësi të mira për të gjetur një punë në industrinë e IT dhe profesionet e zanatit – të tilla si montuesit hidraulik dhe marangozët.

Edukimi – mënyra më e sigurt për një punë

Pavarësisht nga rruga që zgjidhni, gjëja më e rëndësishme është që të keni një arsimim të paktën në nivelin e shkollës së mesme të lartë.

☑️Edukimi do të thotë që ju të forconi pozicionin tuaj në tregun e punës. Pellgu ujëmbledhës më i qartë sot midis atyre që kanë një punë dhe atyre që nuk kanë një punë është një shkollim i shkollës së mesme të përfunduar, ka thënë Fredrik Mörtberg.
☑️Studimet e mbaruara të shkollës së mesme rrisin shumë mundësitë tuaja të punës, pavarësisht nëse vendosni të studioni më tej apo jo.

Aftësia dixhitale po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme

Pandemia e ka përshpejtuar transformimin dhe dixhitalizimin e vazhdueshëm strukturor të tregut suedez të punës. Kjo do të thotë, ndër të tjera, që gjithnjë e më shumë punë në të ardhmen do të kërkojnë aftësi dixhitale dhe një aftësi themelore për të trajtuar mjetet dixhitale.


Në të njëjtën kohë, kërkesa për aftësi të nevojshme për të kryer më shumë detyra manuale dhe të përsëritura zvogëlohet.
Më në fund, cilat punë duhet të shmangni nëse doni të jeni të sigurt për të gjetur një punë në të ardhmen?


☑️ Shërbimi Publik Suedez të Punësimit vlerësojnë se do të ketë një mundësi të madhe, ndër të tjera, të gazetarëve, nëpunësve të bankave, kujdestarëve, arkëtarëve dhe shitësve të dyqaneve. Kjo sepse tregtia elektronike vazhdon të rritet, dhe në të njëjtën kohë po bëhet gjithnjë e më e zakonshme me, për shembull, vetë-skanimin, i cili zvogëlon nevojën për dyqane dhe arka.