Credits: Asaf Kliger/imagebank.sweden.seRegion: Southern SwedenLocation: Smögen.Terms of use: Image Bank Sweden Terms of use apply Created: 2018-08-30ID: 6648

Qeveria Suedeze ka vendosur të rivendosë kontrollet e kufijve të brendshëm në të gjithë kufijtë e saj të brendshëm, duke filluar nga e enjtja e javës tjetër, mes një serie sulmesh terroriste në të gjithë Evropën në javët e fundit. Duke filluar nga 12 nëntori 2020, deri më 11 maj 2021, të gjitha kontrollet në kufijtë e brendshëm të Suedisë do të rifuten edhe një herë, në mënyrë që të kontribuojnë në sigurinë kombëtare dhe të ndihmojnë në zbulimin e kërcënimeve nga autorët e mundshëm dhe parandalimin e sulmeve terroriste. Sipas një njoftimi për shtyp të lëshuar nga Ministria e Drejtësisë, qeveria vlerëson se masat e tjera janë të pamjaftueshme në sfondin e, ndër të tjera, të mangësive në kufirin e jashtëm të zonës Shengen. “Këto mangësi vazhdojnë të jenë domethënëse për shkak të kontrolleve që janë ose të pamjaftueshme ose joadekuate,” vë në dukje njoftimi për shtyp.