Norrtälje – Riflex


Një klasë në shkollën Montessori në Gustavslund në Norrtälje sot u vizitua në klasë në orën 10.30 gjatë një ore mësimi nga dy burra të panjohur.

  • Ata bënin sikur ishin në shërbim për të lënë gazetat. Ndërsa ishin në klasë, ata morën me vete tre celularë, thotë drejtoresha Besa Bertilsson.

Mësuesi i dëboi burrat nga klasa dhe incidenti është raportuar në polici.

  • Ata nuk lejohen të jenë në shkollë, por hynë brenda nga një prapa derë, thotë ajo.

Disa studentë ishin prerë nga incidenti.

  • tershtë jashtëzakonisht e trishtueshme që ndodh dhe natyrisht krijon ankth. Ne kemi pasur dhe do të kemi shumë biseda me studentët në ditët në vijim, thotë Besa Bertilsson.

Policia hesht për incidentin.

Elin Häggkvist i thotë Norrtelje Tidning në qendrën e shtypit të policisë:

  • Kjo nuk është një grabitje, por klasifikimi kriminal është vjedhje.

Sipas përgjigjes së policisë ndaj Norrtälje Tidning, fakti që nuk klasifikohet si një grabitje ka të bëjë me burrat që nuk kanë ndonjë send me vete ose se ata po kërcënonin.