SMHI klass 1-varnar för mycket höga temperaturer - Nkpg.News

Administrata Suedeze e Transportit paralajmëron: Përmbytja dhe rënia e pemëve.

Shiu masiv dhe erërat e forta kanë bërë që Zyra Suedeze e Transportit të paralajmërojë shoferët në qarqet Västerbotten dhe Västernorrland.

  • Ne i bëjmë thirrje të gjithëve ta marrin më lehtë në rrugë, thotë Li Hylander, komunikues në Administratën Suedeze të Transportit.

Administrata Suedeze e Transportit rekomandon shoferët në Västerbotten dhe Qarkun Västernorrland të kujdesen në rrugë për shkak të përmbytjeve dhe rënies së pemëve në rrugë.
Arsyeja është erërat e forta dhe sasia e madhe e shiut.

  • Ne nuk kemi marrë ndonjë aksident trafiku, megjithatë, ka një numër pemësh të shtrirë në rrugë, thotë Christer Björkman në shërbimin e shpëtimit në Umeå. “Kaos”

Pemët janë të vendosura në rrugë të mëdha dhe të vogla dhe hiqen gradualisht.

Kim Eriksson punon në një shkollë në Umeå dhe e përshkruan motin si “kaos”.

  • Ka rënë shi gjatë gjithë ditës, në fund kishte ujë deri në hyrje, kështu që u desh t’i lëmë studentët tanë nga një pjesë tjetër e ndërtesës, thotë ai.

Li Hylander, komunikues për shtyp në Administratën Suedeze të Transportit, u bën thirrje të gjithë përdoruesve të rrugës që të jenë të kujdesshëm në rrugë.

  • Ju mund të shkoni te informacioni i trafikut në faqen tonë të internetit për një pamje më të detajuar, thotë ajo.

Disa zona në Umeå janë përmbytur.

  • Disa bodrume janë përmbytur, dhe ne kemi një lumë që derdhet dhe mbyt gjysmën e një zone banimi, thotë Christer Björkman.

Uji rrjedh nga lumi dhe në zonën e banimit. Ka shumë ujë në shtigjet për këmbësorë dhe biçikleta.

Paralajmërime për erëra shumë të forta – E6 mbi përmbytjet.
Gjatë ditës pritet të ketë kaos të motit dhe SMHI ka lëshuar paralajmërime të klasit 1 në disa pjesë të vendit.
Administrata Suedeze e Transportit paralajmëron për pemët e rëna në disa rrugë dhe përmbytjet në E6 në Västra Götaland.

  • Ne kemi një trup më të madh uji në dalje drejt Mölndal në E6. Na është dashur të mbyllim një korsi dhe ka filluar të ketë radhë në zonë. Nëse është e mundur, ne i inkurajojmë njerëzit të zgjedhin rrugë alternative, thotë Martin Gärdehed në Trafikledningscentralen Väst.

Në disa vende, pemët gjithashtu janë shkatërruar dhe kanë përfunduar mbi rrugë.

  • Ne kemi staf në dalje që do të kujdeset për pemët e rëna, thotë Martin Gärdehed.

Ai thotë se situata e trafikut është e vështirë tani.

  • Fryn shumë dhe bie shi.
    është me shpejtësi të plotë përpara dhe është shumë e vështirë tani, thotë ai.