Copyright free photo by unsplash

Policia po rrit përsëri numrin e kontrolleve

Nga e hëna, 12 tetor, policia do të rifillojë kontrollet e nxjerrjes së automjeteve në një masë më të madhe. – Tani ne përsëri do të bëjmë alkolteste në automjete dhe kontrolle të shoferit dhe jo vetëm në rast dyshimi se një shofer është nën ndikimin e alkoolit, thotë Nils Gustavsson, menaxher i grupit në policinë e trafikut në Jönköping. Për gjashtë muaj, policia ka kryer kontrolle alkotest vetëm kur dyshohet se një shofer makine kishte qenë i dehur. Kontrollet u ndaluan në fillim të pandemisë pasi kishte disa mangësi në rutinat për trajtimin e kontrolleve të lidhura me koronavirusin. – Tani ne dimë më shumë për virusin dhe mënyrën se si është ngjitës në mënyrë që të jemi në gjendje të bëjmë përsëri kontrolle më të rastësishme, thotë Nils Gustavsson. Procedura të kujdesshme në inspektime Por rutinat rreth fryrjes në instrumentet e shqyrtimit do të jenë të gjera. – Policia që kryen kontrollet do të veshë doreza të disponueshme, tubat në të cilët shoferët hedhin do të hidhen në qese plastike të mbyllura dhe stafi do të jetë i kujdesshëm me pastrimin dhe higjienën rreth aparatit të alkoolit, thotë Nils Gustavsson. Për momentin, nuk do të bëhen përpjekje të mëdha në shënjestër vetëm për alkolin. – A kemi pasur më shumë shoferë të dehur në rrugë gjatë pandemisë? – Do të ishte shumë e çuditshme nëse do të konstatojmë shoferë më të dehur se më parë kur bëjmë më pak kontrolle. Por pa pasur të gjitha statistikat para meje, mund të them se ndryshimi mund të mos jetë aq i madh sa mund të mendoni. Ata që rrezikuam të mos i kapnim janë ata që ngasin automjetin ditën tjetër, thotë Nils Gustavsson në Jönköping.

Svt.