Asnjë pacient me Covid-19 nuk ka mbetur në Spitalin Danderyd

 Pesë muaj pasi personi i parë i infektuar nga korona u pranua në Spitalin Danderyd tani nuk ka më asnjë pacient të shtruar me Covid-19 pacientë të mbetur në kujdesin intensiv të spitalit apo kujdesin spitalor.

 Më 14 mars, Spitali Danderyd mori pacientin e tij të parë covid-19.  Që atëherë, pothuajse 1.600 njerëz janë trajtuar me një infeksion të konfirmuar covid-19, nga të cilët rreth 110 në njësinë e kujdesit intensiv.

 Por të Mërkurën, pacienti i fundit i infektuar nga korona doli nga spitali.

 – Pas pesë muajve intensivë, ne mund të jemi të lumtur për lajmet se nuk ka asnjë pacient të shtruar kovid të mbetur në spital – edhe pse jemi të vetëdijshëm se situata mund të duket ndryshe në të ardhmen, thotë Yvonne Haglund Åkerlind i cili është CEO i spitalit Danderyds.

 Tani spitali ka mbetur vetëm pacientë të cilët marrin kujdesin dhe rehabilitimin pasi u sëmurën me covid-19.

 Tendencë në rënie në të gjitha spitalet

 Të enjten pasdite, vetëm gjashtë pacientë t u trajtuan në kujdes intensiv në të gjitha spitalet urgjente të Stokholmit, të cilat mund të krahasohen me mbi 200 kur situata ishte në gjendjen më të keqe.

 – Nëse tendenca në rënie vazhdon, ne do të jemi në gjendje të fillojmë me operacionet e mbetura .  Kjo kryesisht vlen për operacionet që më parë duhej të anuloheshin, thotë Johan Bratt, i cili është mjeku kryesor në Rajonin e Stokholmit.

Pregatiti në shqip Adri Andreas Spiro

Për më shumë kliko këtu!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ingen-covidpatient-kvar-pa-danderyds-sjukhus