Stokholmi rivendosi kontrollet e biletave në metro nëntokë ( tunnelbana) pasi i kishte ndalur gjatë pandemisë koronavirusit, dhe tani po i zbaton ato në autobusë dhe tramvaje – duke filluar nga sot.

Inspektorët e biletave do të kontrollojnë biletat e pasagjerëve kur të zbresin në stacionin e tyre të autobusit. Ata do të kenë dezinfektues ,doreza plastike, dhe do të mbajnë një distancë me udhëtarët për të minimizuar rrezikun e infekektimit, shkruan operatori i transportit publik të Stokholmit SL në një deklaratë.

SL tha se kishte humbur rreth 100 milion koronë në javë për shkak të një rënie të udhëtimit – rekomandimet e shëndetit dhe sigurisë së Suedisë përfshijnë punën nga shtëpia nëse është e mundur dhe shmangien e transportit publik, veçanërisht gjatë orës se trafikut përgjatë pandemis.

Inspektimet sistematike të biletave u ndërprenë në Stokholm në prill dhe pasagjerët kanë hipur në autobusë nga dera e pasme për të shmangur kontaktin me shoferin. Kjo do të thotë që për shkak se udhëtarët nuk u është dashur të tregojnë biletën e tyre kur hyjnë në autobus, disa kanë lënë pas dore të blejnë një biletë krejt.

Stokholmi rifillon sulmet ndaj atyre që udhëtojnë pa biletë.

Shefat e transportit të Stokholmit thanë se shmangia e blerjes së biletave ishte dyfishuar në trenat e udhëtarëve në maj dhe qershor në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, me më shumë se 80,000 duke udhëtuar falas në qershor.

Kushdo që kapet duke udhëtuar pa biletë, do të marrë një gjobë prej 1.500 korona