Samhällsnytt ka autorizuar një burrë arab nga Jemeni të marrë përsipër qëndrimin e banorëve tëStockholmit ndaj diversitetit.

Kur “Ahmed” pyet suedezët në qytet se çfarë mendojnë për multikulturalizmin, ai merr përgjigje shumë pozitive. Por kur ai fillon të flasë për tu martuar me një fëmijë, gjendja shpirtërore shpejt bëhet e keqe.

Ai së pari pyet se çfarë mendojnë njerëzit për ekzistencën e kulturave të ndryshme në Suedi – dhe merr një përgjigje plotësisht pozitive.

  • Është vërtet mirë! pohon, për shembull, një çift bionde në një kor. Një grua me syze dielli shpjegon se multikulturalizmi ka “pasuruar” Suedinë. Të gjithë gjithashtu shprehen se është i lirë që Ahmedi të praktikojë kulturën e tij arabe në Suedi. Por më pas Ahmedi fillon të pyesë të intervistuarit nëse kanë motra më të vegjël dhe pyet veten nëse njerëzit mendojnë se ai mund të martohet me një fëmijë në moshën njëmbëdhjetë vjeç.
  • Shumë përgjigjen se nuk është e pranueshme për t’u martuar me fëmijë. Por atëherë Ahmed insiston që zakoni është pjesë e kulturës së tij, dhe më pas disa prej të intervistuarve fillojnë të tundohen.
  • Kështu që nëse e dëshiron nëse është si gjëja jote, por … Nuk kam dashur që ajo të jem unë ose motra ime, përgjigjet një nga biondet. Biondja tjetër është më mirëkuptuese.
  • Kështu që nuk e di, nuk e kam menduar më parë, se është pjesë e kulturave të caktuara. Por absolutisht, d.m.th., nëse është rasti që është një pjesë e jetës së disa njerëzve, është sikur të jetë mënyra se si duhet ta bëjnë, atëherë ata mund të … Po, për sa kohë që të dy janë të përfshirë , Mendoj si kjo, thotë ajo.