Rasmus, 11, udhëtimi i parë i peshkimit me salmon përfundoi me një pre gjigante: “Sa qejf”

Rasmus Engström, 11 vjeç, nga Överkalix sikur lindi me një kallam peshkimi në dorë.

Në mes të verës, ishte koha për udhëtimin e tij të parë për peshkim salmon. Kjo aventurë përfundoi me 11-vjeçarin duke bërë një kapje gjigande.

– Ai thjesht bërtiti menjëherë: “Peshku, 🐠”, thotë nëna Maria Bäcktorp.

Rasmus Engström, 11 vjeç, filloi peshkimin qysh i vogël dhe shpejt u dashurua me këtë hobby.

– Më pëlqen të peshkoj me karrem, thotë Rasmus.

Por gjatë fundjavës së mesme, Rasmus u përpoq të peshkonte për salmon. Së bashku me nënën Maria dhe babanë e bonusit Kjell, Rasmus u hodh në rrjedhat e ångesån në Överkalix . 

– Por ajo ra, kështu që ai vazhdoi të hidhte për njëzet minuta të tjera. Pastaj kapi përsëri, thotë nëna Maria Bäcktorp e cila ishte në vend me Kjell.

11-vjeçari dhe salmoni 17-kilogramë

Rasmus duhej t’a përballonte vetë “dyluftimin” me peshkun. Por u bllokua. Nuk e bënte dot vetëm.

– Pastaj salmoni u hodh lart. Atëherë kuptuam se sa i madh ishte, thotë nëna Maria Bäcktorp.

Kjell nxitoi te djali për t’i dhënë udhëzime. Vetëm kur salmoni arriti ti shpëtonte grepit e të shmangej, Kjell arriti ta kapte.

– Ishte aq zbavitëse! thotë Rasmus i cili vendosi të mbajë prenë.

Për t’i dokumentuar të gjitha, familja bëri një fotografi.

– Salmoni ishte aq i rëndë sa nuk mund ta mbante me një dorë, thotë nëna e Rasmus dhe shton:

– Ai ishte aq krenar.

Dhe sigurisht ishte një kënaqësi e vërtetë. Salmoni i kapur ishte plot 118 centimetra dhe peshonte 17.5 kilogramë. Familja ka festuar me një kuti salmon, salmon të konservuar dhe salmon të tymosur – sepse doli të jetë shumë, salmon.

– Por nuk më pëlqen të ha salmon ose ndonjë peshk tjetër, thotë Rasmus ,thjesht jam i kenaqur duke i kapur ata.

Aftonbladet