Dhjetë nga aeroportet kryesore të Suedisë kanë azhornuar udhëzimet e tyre për koronavirusin për udhëtarët për të rekomanduar veshjen e maskes ​​për fytyrën brenda terminalit.

Rekomandimet janë në vend në dhjetë aeroportet që operohen nga Suedia e drejtuar nga shteti: Arlanda, Landvetter, Bromma, Malmö, Luleå, Umeå, Åre, Visby, Ronneby dhe Kiruna.

Ato hynë në fuqi në Arlanda javën e kaluar dhe u përfshinë në aeroportet e tjera hap pas hapi, pavarësisht se autoritetet suedeze shëndetësore nuk rekomandojnë veshjen e maskave për publikun e gjerë.

Vendimi u mor në bazë të protokolleve të shëndetit dhe sigurisë, të nxjerra nga  Agjensia e Sigurisë së Aviacionit të Bashkimit Evropian , në të cilën thuhet se “përdorimi i maskave mjekësore të fytyrës duhet të rekomandohet për të gjithë pasagjerët dhe personat në aeroport që nga momenti kur ata hyjnë tek ndërtesa e terminalit në aeroportin e nisjes derisa të dalin nga ndërtesa e terminalit në aeroportin e destinacionit “edhe pse përjashtimet mund të jenë të nevojshme.

“Ekziston një mundesi që njerëzit të vendosin maska ​​për fytyrën nëper te gjitha aeroportet ndërkombëtare. Shumica e linjave ajrore i kërkojnë ato në fluturimet e tyre sot,” i tha zyrtari i shtypit të Suedisë Lovisa Ernestam për lajmin e lajmeve TT, pasi radioja publike suedeze P4 Gotland raportoi së pari për rekomandimet e reja.

Askush nuk do të largohet nga aeroportet e Suedis pa vendosur maskë për fytyrën, tha Ernestam. “Por stafi mund të vijë tek ju dhe t’ju informojë për mundësinë për të blerë maska ​​për fytyrën në aeroport,” shtoi ajo.

burimi: local.se