Så får du posten till rätt adress | Skatteverket
Flyttanmälan - ArvikaTeknik AB

Kur lëvizni, duhet të bëni një raport transferimi pranë Zyrës Suedeze të Taksave në mënyrë që të merrni adresën e saktë të regjistrimit të popullsisë dhe ky shërbim është falas dhe ju e bëni atë me lehtësi dhe shpejt në shërbimin elektronik.
Ju që keni fëmijë që po lëvizin duhet të raportoni gjithashtu një lëvizje adrese  për ta.

Raportoni dhe aprovoni zhvendosjen e adresës suaj në shërbimin elektronik

1- Raportoni lëvizjen për veten tuaj dhe anëtarët e tjerë të familjes që jetojnë në të njëjtën adresë/pronë.
2- Jepni dhënësit të kujdesit mundësinë që të pajtohet/ bien dakort me njoftimin e transferimit për fëmijën tuaj.
3- Përgjigju nëse ti/ju punoni si mbajtës të përkujdesjes, raportoni njoftimin e transferimit nga adreaa.

Për ata që kanë dorëzuar tashmë një njoftim transferimi

Duhen deri në dy javë që regjistrimi juaj të regjistrohet. Ju nuk duhet t’i dorëzoni një njoftim për të njëjtin rast. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me aplikimin tuaj ose dëshironi të bëni një ndryshim, ju lutemi kontaktoni zyrën e Informacionit Tatimor në 0771-567 567

Ju lutemi regjistrohuni përpara se të lëvizni

Bëni aplikimin tuaj përpara se të zhvendoseni ose më së voni një javë pasi të lëvizni. Atëherë adresa juaj e re vlen nga dita kur hyni. Nëse raportoni më vonë se një javë pas lëvizjes, adresa juaj e re vlen nga data kur njoftimi erdhi pranë Zyrës Suedeze të Taksave.

Përdorni njoftimin e Migracionit të shërbimit elektronik – ato do të marrim kërkesën tuaj menjëherë. Nëse nuk keni identifikim elektronik, mund të bëni një kërkesë transferimi në një formë letre.

 Formulari/Aplikimi – Zhvendosja e adresës brenda Suedisë (SKV 7845)
https://skatteverket.se/privat/etjansterochblanketter/blanketterbroschyrer/blanketter/info/7845.4.3dfca4f410f4fc63c86800014818.html

Shikoni nëse kërkesa juaj është pranuar nga Zyra e taksave.

Në websitin tek MinaSidor mund të kontrolloni nëse kërkesa juaj është dorëzuar në Zyrën Suedeze të Taksave. Nëse keni një kuti postare dixhitale, siç është: https://www.minmyndighetspost.se/  do të merrni një njoftim kur Zyra Suedeze e Taksave të ketë regjistruar zhvendosjen e adresës suaj.Ndryshoni një njoftim të paraqitur të lëvizjes se adreses suaj.

Si të marrësh postën në adresën tuaj të re.

Kur lëvizni, duhet të raportoni pranë Zyrës Suedeze të Taksave në mënyrë që të regjistroheni në adresën e saktë. Për shembull, është e rëndësishme për cilën taksë të paguani dhe të drejtën tuaj dhe përfitime të ndryshme.

Pasi të keni bërë kërkesën për transferim, Zyra Suedeze e Taksave do të përhap adresën tuaj të re në shumë autoritete, komuna dhe këshillat e qarqeve, për shembull

1- Försäkringskassan
2- Migrationsverket
3- Lantmäteriet
4- Transportstyrelsen
5- Centrala Studiestödsnämnden
6- Pensionsmyndigheten.

Shumë kompani të tilla si banka të mëdha dhe kompani sigurimesh gjithashtu do të marrin adresën tuaj të re.

Sidoqoftë, ju mund të duhet të njoftoni adresën tuaj të re për individët, shoqatat dhe organizatat ku jeni anëtar, revistat ku pajtoheni dhe kompanitë që dëshironi të jeni të sigurt që kanë adresën tuaj të re.


Dërgimi do të thotë që posta e adresuar në adresën tuaj të vjetër i përcillet adresës tuaj të re. Sidoqoftë, dërgimi vetëm nuk e ndryshon Adresën tuaj të Regjistrimit. Nëse doni të dërgoni postën tuaj, mund ta porosisni atë nga; https://www.adressandring.se/
për një tarifë. Posta përcillet më pas për një periudhë të caktuar, zakonisht një vit.

A është emri yt në derë?

Ju duhet ta keni emrin tuaj në derë dhe në postë ose kutinë postare në hyrje. Eshtë e rëndësishme që posta juaj të shpërndahet dhe gjithashtu vlen për ju që banoni me dikë ose merrni me qira një shtëpi apo e ndani me njëri- tjetrin.
Mund të regjistroni një adresë speciale postare me c / o nëse dëshironi që dikush tjetër të kujdeset për postën tuaj.

C / o është një shkurtim i termit kujdes për të cilin do të thotë të kujdesesh për të. Ju përdorni c / o përpara emrit dhe adresës së personit që do të kujdeset për postën tuaj.

Nëse jeni banor në shtëpinë e dikujt ose merrni me qira një shtëpi në tjetrin, nuk duhet të shkruani c / o në njoftimin tuaj të transferimit. Përkundrazi, duhet ta keni emrin tuaj në derë dhe në postë ose kutinë e pasurive në hyrje.


Aty ku jeni regjistruar është, ndër të tjera, e rëndësishme për cilën bashki do të paguani taksën tuaj. Ndikon gjithashtu në planifikimin shoqëror në tërësi – për shembull, në ndërtimin e banesave, kujdesin për të moshuarit dhe shkollat.

Nëse keni bërë një gabim në njoftimin tuaj të transferimit, ju lutemi kontaktoni zyrën e informacionit tatimor në 0771-565 567.