‼️ NJOFTIM ‼️

Suedia zgjat këshilla kundër udhëtimit ndërkombëtar DERI NE MES TE QERSHORIT!

Ministria e Jashtme e Suedisë ka zgjeruar rekomandimin e saj për të shmangur udhëtimet jo thelbësore jashtë shtetit deri më 15 qershor, njoftoi sot të mërkurën pasdite.

Këshilla fillimisht u dha në 14 Mars për dy muaj, por kjo është hera e dytë që është zgjatur, dhe zgjatje të mëtejshme mund të vijnë akoma.

Rekomandimi nuk është i detyrueshëm, kështu që është akoma e mundur që individët të udhëtojnë edhe pse do të duhej të luftonin me ulje të konsiderueshme në trafikun e fluturimeve dhe karantinat për udhëtarët hyrës në shumë vende.

Në të njëjtën konferencë për shtyp, qeveria njoftoi një relaksim të lehtë të rekomandimeve në lidhje me udhëtimet vendase. Udhëtimet e gjata jo thelbësore ende duhet të shmangen, por udhëtimi deri në dy orë me makinë, brenda grupeve të vogla të familjes ose miqve të ngushtë, është i mundur nëse njerëzit përdorin sens të përbashkët, thanë ministrat.