Informacione rreth koronavirusit nga zyra e Emigracionit

Përhapja e koronavirusit është një situatë unike, pasojat e së cilës për individin janë shumë të vështira për tu anashkaluar.
I gjithë ekzaminimi i kërkesave për leje qëndrimi bazohet në ligje me të cilat Bordi i Migracionit duhet të respektojë.
Këto ligje nuk marrin parasysh ndonjë ngjarje të jashtëzakonshme.
Departamenti ligjor i autoritetit tani po punon në të gjithë zonën e migracionit për të parë se çfarë do të ketë situata aktuale për ata që kërkojnë mbrojtje,
studim, punë, vizitë ose duan të transferohen në Suedi. Këtu do të gjeni pyetje dhe përgjigje aktuale në lidhje me virusin e koronës.

Për shkak të koronavirusit

Në mënyrë që të zvogëlojmë përhapjen e infeksionit, ne kemi bërë disa ndryshime në shërbimin tonë:

Kontaktoni me ne kryesisht përmes postës elektronike, telefonit ose përmes ndonjë prej shërbimeve tona elektronike.
Ju gjithashtu mund të paraqisni aplikime dhe dokumente në zyrat tona.
Orët tona të shërbimit ndërmjet telefonit kanë ndryshuar. Kontrolloni kohët para se të na telefononi.
Orari i hapjes për zyrat tona ka ndryshuar. Kontrolloni kohët para se të na vizitoni.
Në maksimum vetëm një numër prej 50 personash mund të vizitojnë qendrën tonë të shërbimit në një kohë dhe të gjitha fushat e lojërave për fëmijë janë të mbyllura.
Mundësitë për të vizituar zyrat tona janë shumë të kufizuara.

Mundësoi në shqip Eduart Ndreu për Shqiptarët në Suedi

Burimi:https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Aktuella-fragor/Coronaviruset.html