Ndalimi i përkohshëm i hyrjes zgjatet për 30 ditë
Përditësuar sot 16:28
Botuar sot 16:28

Qeveria e zgjat ndalimin e hyrjes me 30 ditë, deklaron Kryeministri Stefan Löfven (S), në një konferencë për shtyp.
“Kjo është një masë e jashtëzakonshme dhe shpresojmë që ndalimi të jetë jetëshkurtër,” thotë ai.

Më 17 mars, qeveria mori një vendim të përkohshëm për të ndaluar udhëtimet e panevojshme në Suedi nga vendet kryesisht jashtë Evropës. Qëllimi ishte për të lehtësuar efektet e shpërthimit të koronavirusit dhe për të zvogëluar përhapjen e infeksionit.
Shpresoj për një ndalim të shkurtër

Qeveria vendos të zgjasë ndalimin e hyrjes për 30 ditë. Ai do të jetë i vlefshëm deri më 15 maj. Profesionistët e kujdesit shëndetësor, studiuesit, diplomatët dhe punëtorë të caktuar sezonalë që kanë një funksion kryesor në prodhimin e ushqimit mund të përjashtohen nga ndalimi.

“Kjo është një masë e jashtëzakonshme dhe shpresojmë që ndalimi të jetë jetëshkurtër”, thotë kryeministri Stefan Löfven (S).

Sipas policisë, rreth 60 persona janë ndalur në kufi që kur filloi të zbatohej ndalimi i hyrjes.
Thirrja e Löfven drejtuar Suedezëve

Në konferencën për shtyp të enjten, kryeministri tha se duhet të përgatitet që rekomandimet dhe kufizimet që janë futur të zbatohen me muaj.

Eshtë ende shumë herët për të lehtësuar kufizimet dhe rekomandimet. Edhe pse dielli po shkëlqen dhe ju keni hequr dorë nga festa juaj e Pashkëve, nuk është koha të festoni 1 majin. Mbani në mend se kjo nuk ka të bëjë me ju, por për mirëqenien e të gjithëve. Për pjesën tjetër të jetës sonë, ne do të kujtojmë pranverën e vitit 2020 si kohën kur të gjithë ndajmë barrën dhe bëjmë sakrifica për njëri-tjetrin.

Nga Vera Moore