Sot e enjte, (para Pashkëve) që është historikisht një ditë kur banorët marrin malet për të festuar, ose shkojnë në shtëpitë e tyre apo të afërmeve të tyre, për të festuar pashkët, duket se dendësia e trafikut, përsëri u rrit ndjeshëm. Kjo është konfirmuar edhe nga policia e trafikut në Stokholm.

FOTO: PETER WIXTROM

– Në përgjithësi, kohët e fundit ka pasur më pak trafik, por sot ka qenë dukshëm më shumë se ditët e tjera, thotë Hans Nilsson, nga policia e trafikut në Stokholm.

Ai thotë se gjatë ditës ai udhëtoi në Värmdöleden, në jug të E4 dhe rrugë të tjera jashtë qytetit.

Radhë te gjata si në veri ashtu edhe në jug

Në orën 13 kishte radhë të gjata në E4 në veri të qytetit. Edhe në Nynäsvägen, E20 dhe E18, pati shumë më tepër trafik sesa gjatë ditës së mërkurë.

Administrata Suedeze e Transportit nuk ka marrë asnjë statistikë për vëllimet e trafikut në Stokholm të enjten, por do ta marrë atë vetëm të Premten e madhe.

Duket se suedezet ne pergjithsi nuk jan bindur rekomandimit te qeverisë, të kryeministrit edhe të mbretit për të qëndruar në shtëpi me qëllim parandalimin e pandemisë.