NJOFTIM- INFORMATION!

Nëse nuk jeni në gjendje të udhëtoni në shtëpi për shkak të mbylljes së kufijve ose anulimeve të fluturimit, mund të aplikoni për të zgjatur vizën tuaj të hyrjes. Ju mund të aplikoni për një vizë të zgjatur të hyrjes nëse qëndrimi juaj i kombinuar në vendet e Shengenit do të zgjasë jo më shumë se 90 ditë gjatë një periudhe 180-ditore.

Për shkak të situatës së pasigurt të udhëtimit, Zyra Suedeze e Migracionit rekomandon që së pari të aplikoni për lejen e qëndrimit të një vizitori

Kur JU APLIKONI për lejen e qëndrimit ju keni të drejtë të qëndroni në Suedi derisa Zyra Suedeze e Migracionit të ketë marrë një vendim.

a- Aplikimi juaj për lejen e qëndrimit të një vizitori dërgohet me postë;
Till: Migrationsverket
601 70 Norrköping.

b- Ju gjithashtu mund të lini vet kërkesën tuaj në një kuti postare në një nga qendrat e shërbimit të Zyrës së Migracionit Suedez ( ne qytetin ku ju ndodheni)

1- Boden — Hedenbrovägen 4
2- Borlänge — Forskargatan 10
3- Borås — Fabriksgatan 11
4- Flen — Änglundavägen 35 & 21
5- Gävle — Kaserngatan 50 A
6- Göteborg – Vestagatan 2
Streteredsvägen 82 Kållered
7- Halmstad – Spenshult 101
8- Högsby – Storgatan 23
9- Jönköping – Östra Storgatan 7
10- Kramfors – Biblioteksgatan 2
11- Kristianstad– Björkhemsvägen 15 F
12- Malmö — Agnesfridsvägen 111 & Jägersrövägen 160
13- Mariestad — Drottninggatan 1
14- Norrköping–Slottsgatan 82
15- Skellefteå – Bäckgatan 7
16- Stockholm – Sturegatan 15&Maskingatan 4 E/Märsta
17- Sundsvall – Sjögatan 17
18- Umeå – Kungsgatan 78
19 – Uppsala – Bolandsgatan 16 A
20 – Visby – Artellerigatan 11
21 – Vänersborg Märta Posses väg 3
22 – Västerås – Kopparbergsvägen 4
23 – Växjö – Norrgatan 23
24 – Åstorp – Malmövägen 7
25 – Örebro – Östra Bangatan 7 A
26 – Ljungbyhed – Förrådsvägen 3
🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪
SHPJEGIM NE DETAJE:

Formulari per moshat +18 ka NUMRIN 165011 dhe duhet ta shkarkoni nga website
KURSE PER MOSHAT ME TE VEGJEL SE 18 KA NUMRIN 167011
https://www.migrationsverket.se/download/18.5e83388f141c129ba631288e/1585653521158/blbes_165011_en.pdf
@Pasi ta keni shkarkuar dhe printuar formularin tuaj, duhet ta plotesoni me kujdes dhe cdo gje duhet te jete korrekt,sipas informacion nga pashaporta suaj.
@Formularin e mbushur duhet të vendoset në një zarf, mbi të cilin shkruani keshtu:
TO: APPLICATION FOR VISITORS RESIDENCE PERMIT
Migrationsverket 601 70 Norrköping.
@ Mbrenda zarfit ti duhet te kesh kopjet e faqeve të pasaportës tuaj që tregojnë të dhënat personale dhe të gjitha pullat e hyrjes. Pasaporta duhet të jetë e vlefshme për kohën që pritet të zgjasë qëndrimi juaj në Suedi
@ Duhet vërtetimi i pagesës tuaj të tarifës së aplikimit (p.sh. dëftesa e shtypur nga banka në internet)
– Pagesa per moshat +18 eshte : 1,500 SEK
– Pagesa per moshat nen 18 vjecar eshte : 750 SEK
Ju paguani tarifën në numrin bankgiro 5223-7005.
IBAN për llogari është SE6912000000012810106908 dhe kodi BIC / SWIFT është DABASESX (Danske Bank).
JU LUTEM SHKRUANI numrin e identitetit personal te pasaportes për secilin individ nëse paguani tarifat e disa personave në të njëjtën kohë.

Perpara se te mbyllni zarfin kontrolloni qe ne zarf jane te gjitha dokumentat perkatese qe ju kerkohen
Formularin, kopjet e pashaportes, letren e pageses si verifikim qe ju keni paguar,pullen mbi zarf dhe e postoni!

Vera Moore