Numri i madh i kartëmonedhave të falsifikuara në qarkullim

Tani për tani, policia po konstaton një numër të pazakontë rastesh në lidhje me kartëmonedha të falsifikuara 500 koronë. Kartëmonedhat janë përdorur për të paguar, ndër të tjera, për mallrat e përdorura siç janë sende elektronike dhe automjetet e shitura nga persona privatë.

Jo shpesh që ne trajtojmë kartëmonedhat sot dhe për këtë arsye nuk është për t’u habitur që shumë njerëz kanë vështirësi të ndajnë një kartëmonedhë origjinale nga një e rreme. Prandaj ju kërkojmë që t’i kushtoni vëmendje shtesë kur merreni me para!

Fotografia tregon dy detajet më të rëndësishme për një kartëmonedhë origjinale:

Shenja blu: Emërtimet më të larta kanë një shirit sigurie me tre dritare. Nëse rrokullisni në kartëmonedhë, mund të shihni fotografi që lëvizin dhe lëvizin motive midis “KR” dhe një kurorë mbretërore.

Shënimi : Cdo kartëmonedhë ka një imazh që ndryshon ngjyrën në lidhje me personin në kartëmonedhë. Në kartëmonedhën 500 SEK , ulet në të djathtë të Birgit Nilsson. Nëse kapni kartëmonedhën, mund të shihni emërtimin e kartëmonedhës, e cila gjithashtu ndryshon ngjyrën.

Burimi: Polisen.se