Rregulli i ri vlen nga e Mërkura dhe vlen për shkollat ​​e mesme deri në universitete.

“Duke filluar nga nesër, të gjitha shkollat ​​e mesme të Suedisë dhe arsimi i të lartë do të fillojnë studimet në distancë”, tha kryeministri Stefan Löfven. Qeveria do të paraqesë një propozim në parlament që do të lejojë që studentët në arsimin e lartë dhe arsimin e mesëm ti vazhdojnë të marrin fondet e studimit për periudhën që u janë dhënë.

Kryeministri Stefan Löfven në konferencë për shtyp.

Kjo është për të siguruar jetesën e studentëve. Të gjithë prindërit duhet ti inkurajojnë dhe ti të bindin nxënësit e shkollës së mesme që të vazhdojnë studimet dhe të marrin seriozisht rrezikun e infeksionit.

– Ka grupe të studentëve që vetëmenaxhohen dhe mund të marrin përgjegjësi për studimet e tyre. Unë pres që studentët dhe nxënësit të i përgjigjen me devotshmëri besimit që bie mbi ta, thotë Ministrja e Arsimit Anna Ekström.

Ministrja e Arsimit Anna Ekström dhe Kryeministri Stefan Löfven.

Shkollat ​​parashkollore dhe shkollat fillore ​​mund të mbyllen

Sipas kryeministrit, mund të vijnë më shumë masa.

– Ne po përgatisim gjithashtu një mbyllje totale të shkollave fillore dhe parashkollorëve, thotë Stefan Löfven, i cili thekson se i përmbahet rekomandimeve të Autoritetit të Shëndetit Publik. Nëse shkollat ​​mbyllen, qeveria do të ndërmarrë hapa për të zgjidhur çështjen e kujdesit të fëmijëve për njerëzit me punë të rëndësishme shoqërore. Ky kërkon një ligj krejt të ri që do të vijë shpejt në fuqi.

Gjatë konferencës për shtyp, Ministrja e Arsimit Anna Ekström falënderoi të gjitha palët që së bashku bënë të mundur masat e reja.

Në konferencë ishin të pranishëm pranishëm kryeministri Stefan Löfven, ministrja e Arsimit Anna Ekström, ministrja e Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Matilda Ernkrans dhe Drejtori i Përgjithshëm i Shëndetit Publik Johan Carlson.

Burimi: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mR44yl/gymnasieskolor-ska-ga-over-till-distansundervisning?fbclid=IwAR21jbqWOtmVVy7Nw3KaQAMS4-5CmEyWjWgISdwlo7F0DDutRPZr5-RZULw

Përktheu dhe përshtati për albaner.nu Eduart Ndreu