Rreth qëndrimit në shtëpi

Përmbajtja vlen për Qarkun e Stokholmit

15 Mars 2020: Nëse keni ndonjë ose të gjithë simptomat e ftohjes së etheve, kollës, nuhatjes ose dhimbje të fytit, rrini në shtëpi dhe shmangni takimin me njerëz të tjerë nga sa jetoni.

Po sikur të jem i sëmurë dhe duhet të qëndroj në shtëpi?

Nëse keni simptoma të ftohjes, qëndroni në shtëpi nga puna, shkolla dhe parashkollori deri sa të jeni të shëndetshëm. Shtë për të mbrojtur njerëzit e moshuar dhe njerëzit që janë tashmë të sëmurë dhe kanë një sistem imunitar të ulur. Kjo sipas rekomandimeve të Autoritetit të Shëndetit Publik.

Gjatë kësaj kohe, shmangni takimin me njerëzit e tjerë. Për shembull, ju duhet:

  • Mos takoni njerëz të tjerë përveç atyre me të cilët tashmë jetoni. Kjo do të thotë, ndër të tjera, që nuk duhet të shkoni në shkollë, punë ose parashkollë. Ju gjithashtu nuk duhet të dilni për të bërë dyqane në dyqanin tuaj.
  • Mos udhëtoni me autobus, tren, metro ose aeroplan. 
  • Qëndroni në shtëpi të paktën edhe dy ditë pasi të bëheni pa simptoma. 1177 Vårdguiden Stockholms län